Naleśniki biszkoptowe z dżemem i świeżymi owocami

Naleśniki biszkoptowe z dżemem i świeżymi owocami

  • 00:40
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 jajka 
    • 2 łyżki masła 
    • 190 ml mleka 
    • 150 g dżemu truskawkowego 
    • 600 g świeżych owoców jagodowych 
    • 130 g mąki pszennej 
    • 1 łyżka cukru 
    • szczypta soli 
    • 190 ml wody
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Dokładnie wymieszaj mąkę z żółtkami, cukrem, mlekiem i wodą. Odstaw na 10 minut. 

2

Masło rozpuść i wymieszaj z ciastem. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z ciastem. 

3

Smaż naleśniki na suchej teflonowej patelni.

4

Naleśniki posmaruj dżemem i złóż na pół, następnie zwiń w rulon. Jeden koniec zwiniętego naleśnika zawiń w serwetkę lub folię. Gotowe ułóż w pudełkach śniadaniowych i obłóż umytymi owocami.

 


Komentarze