Naleśniki curry z serem camembert i kurczakiem

Naleśniki curry z serem camembert i kurczakiem

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    Ciasto na naleśniki:

    • dwa jajka
    • kubek mąki
    • 250 ml mleka
    • 100 ml ciepłej wody
    • płaska łyżeczka vegety
    • łyżka oleju z oliwek
    • łyżeczka curry w proszku

    Nadzienie:

    • ser camembert – około 120 g
    • podwójna pierś z kurczaka
    • ruccola posiekana
    • sos winegret około 50 ml
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Zmieszać składniki na ciasto, zmiksować i pozostawić ciasto na około godzinę. Nadzienie: pokroić pierś z kurczaka w kostkę i podsmażyć na złoty kolor na oleju z oliwek. Ser camembert pokroić w kostkę, zmieszać z kurczakiem i ruccolą i dodać sos winegret. Po usmażeniu naleśników zawinąć w nie 1-2 łyżki nadzienia i zapiekać całość w piekarniku w 180 stopniach przez około 10 minut. Podawać gorące, polane sosem pomidorowym i z listkiem bazylii. Można również posypać grubo mielonym pieprzem cayenne. Smacznego!


Komentarze