Naleśniki po meksykańsku

Naleśniki po meksykańsku

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    Ciasto:

    • 25 dag mąki kukurydzianej
    • 3 jajka
    • 2 szklanki mleka
    • sól
    • olej do smażenia

    Farsz:

    • 250 g mięsa mielonego wołowego
    • 1 cebula
    • 2 papryki czerwone
    • puszka fasoli czerwonej
    • puszka kukurydzy
    • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • przyprawy: papryka słodka i ostra, płatki suszonej chili, sól, pieprz, cukier
    • olej
    • szklanka bulionu warzywnego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ciasto: łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy jednolite ciasto, jak na tradycyjne naleśniki. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z dwóch stron.

Farsz: na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulkę z mięsem i przyprawami. Następnie dodajemy resztę składników, zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu, aż odparuje bulion.

Zawijamy naleśniki z farszem, układamy na blachę i podpiekamy w piekarniku. Chrupiące naleśniki podajemy z sałatą. Smacznego!


Komentarze