Naleśniki z farszem grzybowym

Naleśniki z farszem grzybowym

  • 01:40
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1 i ½ szklanki mąki
    • 300 ml mleka
    • 5 jaj
    • 150 ml oleju
    • 200 g grzybów suszonych
    • 1 szklanka bułki tartej
    • 3 cebule
    • 100 g margaryny
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mąkę wymieszaj z mlekiem i dwoma jajami. Dodaj przyprawy i wlej 30 ml oleju. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i smaż naleśniki.

Przygotuj farsz grzybowy: w garnku gotuj grzyby przez ok. 15 min. Odcedź i posiekaj. Margarynę rozpuść na patelni. Podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj grzyby i podsmażaj je przez ok. 10 min.

Przygotowany farsz zawijaj w naleśniki. Krokiety obtaczaj w jajku i bułce tartej. Smaż na patelni do zrumienienia.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze