Naleśniki z serem i warzywami

Naleśniki z serem i warzywami

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 750 g mrożonej zupy kalafiorowej
    • 600 g papryki czerwonej
    • 250 g serka śmietankowego
    • 375 ml mleka 1,5%
    • 20 g masła
    • 2 jajka
    • 185 g mąki pszennej
    • 20 ml oleju
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wymieszaj mikserem mąkę, mleko, jajka i szczyptę soli. Odstaw na 20 min. W tym czasie uduś na maśle warzywa z mrożonki i wymieszaj serek śmietankowy z posiekaną papryką. Po upływie 20 minut dodaj do ciasta naleśnikowego olej i ponownie wymieszaj.

Smaż naleśniki wylewając porcje ciasta na rozgrzaną teflonową patelnię. Na usmażonych naleśnikach rozsmaruj twarożek z papryką. Złóż naleśniki na pół. Możesz dodatkowo zapiec je w piekarniku rozgrzanym do 190° przez 15 min. Wcześniej uduszone warzywa podgrzej i podaj z naleśnikami.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze