Naleśniki z tapioki z masłem orzechowym

Naleśniki z tapioki z masłem orzechowym

  • 00:30
  • 1 porcja
  • 623 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 łyżki mąki z tapioki
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 1/2 szkl. mleka
    • 1 jajko (rozmiar M)
    • 1/2 łyżeczki oleju kokosowego
    • szczypta soli
    • 1/5 dojrzałego ananasa
    • 1 łyżka masła orzechowego
    • 1 łyżka syropu klonowego

    Do dekoracji:

    • kilka truskawek
    • 1 kumkwat
    • garść borówek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Jajko wbij do miski. Dodaj mleko, mąki i sól. Całość wymieszaj i odstaw na 15 minut. Rozgrzej olej kokosowy na patelni i wylej ciasto. Smaż z obu stron na lekko rumiany kolor. Posmaruj naleśnik masłem orzechowym i dodaj pokrojonego ananasa. Ozdób owocami. Na koniec polej danie syropem klonowym.


Komentarze