Napój marchwiowo-pomarańczowy z miętą

Napój marchwiowo-pomarańczowy z miętą

  • 00:40
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 5 średnich marchewek 
    • 1 banan 
    • 500 ml świeżego soku z pomarańczy 
    • 1 gałązka świeżej mięty 
    • 35 g cukru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Umyj i obierz marchewki. Zetrzyj na tarce i wrzuć do małego garnka. Startą marchewkę w garnku zasyp cukrem i zalej wodą tak, żeby cała marchewka znajdowała się pod powierzchnią wody. Zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu do momentu, aż marchew będzie zupełnie miękka. Na koniec wrzuć do gotującej się marchwi gałązkę z miętą, zdejmij garnek z ognia i zostaw do wystudzenia. Kiedy marchew wystygnie, wyciągnij z niej miętę. Do malaksera wrzuć banana i ugotowaną marchewkę. Dodaj sok pomarańczowy i całość dokładnie zmiksuj. Tak przygotowany napój można przechować w lodówce przez 1 dzień.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze