Nowalijki z sosem mojo verde

Nowalijki z sosem mojo verde

  • 00:20
  • 3 porcje
  • 1510 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 wężowe ogórki
    • 1 pęczek rzodkiewek
    • 1 pęczek młodych marchewek
    • 1 kalarepka
    • 1 zielona papryka
    • 1 czerwona papryka

    Sos:

    • 1 duży pęczek natki pietruszki
    • 4–6 ząbków czosnku (najlepiej młodego)
    • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
    • szczypta morskiej soli
    • 6 łyżek białego octu winnego
    • 150 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Miksujemy razem natkę pietruszki, czosnek, kmin, ocet i sól na gładką masę.

2

Cały czas miksując, stopniowo wlewamy oliwę, aż całość utworzy gładki zielony sos.

3

Podajemy sos w sosjerkach, moczymy w nim rzodkiewki i pokrojone w słupki surowe ogórki, kalarepki, marchewki i papryki.


Komentarze