Odświętny tatar z łososia

Odświętny tatar z łososia

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g świeżego filetu z łososia
    • 300 g wędzonego łososia
    • 4 jaja przepiórcze
    • 1 mała cebula cukrowa
    • 1 łyżka kaparów
    • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
    • 1 pęczek koperku
    • sok z cytryny
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Świeży filet oraz wędzonego łososia posiekać drobniutko w kosteczkę (nie mielić, gdyż psuje to smak potrawy). Cebulę, koperek i kapary również drobno pokroić. Składniki wymieszać, doprawić do smaku sosem sojowym, świeżo mielonym pieprzem, sokiem z cytryny oraz ewentualnie solą. Jaja rozbić i oddzielić białka od żółtek. Masę podzielić na cztery porcje, uformować i wykładać na środek talerza. Pośrodku każdej porcji zrobić małe zagłębienie i delikatnie nałożyć żółtko. Można udekorować plasterkiem cytryny oraz gałązką koperku. Podawać od razu po przygotowaniu.


Komentarze