Ogóreczki faszerowane twarożkiem

Ogóreczki faszerowane twarożkiem

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4-5 średniej wielkości ogórków gruntowych
    • 4 duże plastry szynki konserwowej
    • 100 g chudego (ale niekoniecznie) twarogu
    • szczypiorek
    • sól i pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ogórki umyć, obrać, przeciąć na pół wzdłuż i wydrążyć miąższ łyżeczką. Wydrążony miąższ zmieszać z twarogiem, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać dwa plastry szynki wcześniej pokrojone w kostkę, zmieszać.

Ogórki (łódeczki) wyłożyć od środka podłużnym paskiem szynki, tak aby szynka trochę wystawała z ogórka. Następnie na szynkę nałożyć twarożkowy farsz i udekorować posiekanym szczypiorkiem.


Komentarze