Ogórki konserwowe z przyprawą gyros

Ogórki konserwowe z przyprawą gyros

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 kg ogórków gruntowych
    • 3 cebule
    • 5 łyżek przyprawy gyros
    • 2 szklanki octu
    • 2,5 szklanki wody
    • 1 szklanka cukru
    • 2 płaskie łyżki soli
    • 2 łyżki gorczycy
    • pół pęczka świeżego koperku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ogórki myjemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce. Nakładamy do wyparzonych słoików i zalewamy powstałą zalewą. Pasteryzujemy przez 15 minut i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.


Komentarze