Ogórki na zupę

Ogórki na zupę

  • 02:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 - 2,5 kg ogórków
    • 1 kg marchewki
    • 1 kg pietruszki
    • 2 selery
    • 2 pory
    • 4 pęczki koperku
    • 4 pęczki natki pietruszki
    • nać selera
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ogórki ze skórką, marchew, pietruszkę i selery trzemy na tarce jarzynowej. Pory kroimy w małe paseczki. Koperek, natkę pietruszki i selera siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i solimy (ok. 12 łyżek stołowych).

Odstawiamy na ok. 1 godzinę. Następnie wkładamy do słoiczków (najlepsze są po koncentratach pomidorowych), starając się w miarę dokładnie odcisnąć powstały sok. Zakręcamy i gotowe. Nie pasteryzujemy!


Komentarze