Ogórki nadziewane warzywnym twarożkiem

Ogórki nadziewane warzywnym twarożkiem

  • 00:35
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • ​2 ogórki
    • 1/2 papryki czerwonej
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • 1 ząbek czosnku
    • 3 łyżki śmietany
    • 100 g twarogu tłustego
    • 5 listków świeżego rozmarynu
    • przyprawy: sól morska, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Twaróg rozgnieć ze śmietaną. Paprykę umyj i pokrój w drobną kosteczkę, szczypiorek umyj i posiekaj, listki rozmarynu umyj i posiekaj drobniutko. Warzywa wymieszaj ze śmietaną i ugniecionym twarożkiem, dodaj wyciśnięty ząbek czosnku, sporą ilość soli i pieprzu, wymieszaj.

Ogórki umyj i pokrój na mniejsze kawałki – z jednego boku tnij pod kątem, a z drugiego na prosto. Następnie wydrąż miąższ (łyżką do wydrążania melonów lub delikatnie zwykłą małą łyżeczką) i nadziej twarożkiem. Ogórki podawaj od razy z dekoracją ze świeżego rozmarynu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze