Ogórki po żydowsku

Ogórki po żydowsku

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    Zalewa:

    • 2,5 szklanki wody
    • 2 szklanki octu
    • 3 szklanki cukru
    • 4 łyżki soli
    • do słoików na dno należy włożyć 2–3 plastry cebuli
    • nać pietruszki
    • nać selera
    • koperek
    • marchew 3 plasterki
    • czosnek
    • ziele angielskie
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ogórki obrać, pokroić w słupki i układać w słoikach na stojąco, zalać lekko schłodzoną zalewą i zakręcić. Słoiki wstawić w letnią wodę, doprowadzić do wrzenia i po zagotowaniu od razu wystawić.


Komentarze