Ogórki w chilli

Ogórki w chilli

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 kg ogórków gruntowych
    • 2 główki czosnku
    • 1/2 oleju słonecznikowego
    • 1 szkl. octu spirytusowego
    • 1 i 1/2 szkl. cukru
    • 2 łyżki chilli w proszku
    • 2 łyżki soli
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ogórki dokładnie umyj i pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. Następnie wrzuć do miski i zasyp je solą na 24 godziny. Gdy ogórki puszczą sok, odlej go nieznacznie. Następnie dodaj do nich obrane główki czosnku, cukier i chilli – całość wymieszaj. Następnie zalej ogórki octem, ponownie wymieszaj, przykryj i odstaw na 2 dni. Ogórki możesz przełożyć do słoika.


Komentarze