Oliwki w cieście francuskim

Oliwki w cieście francuskim

  • 00:40
  • 12 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 340 g zielonych faszerowanych oliwek
    • 1 op. ciasta francuskiego
    • 1 jajko
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Oliwki odcedź z zalewy.

2

Ciasto rozprostuj na stolnicy i pokrój w paski o szerokości oliwek.

3

Na środku paska ułóż oliwkę. Ciasto owiń wokół oliwki, po czym połóż następną oliwkę. Powtarzaj czynność, aż oliwki przestaną się mieścić. Przytrzymując palcami oliwki, nadziej całość na patyczek do szaszłyków i posmaruj rozbełtanym jajkiem.

4

Gotowe szaszłyki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 10-15 min.


Komentarze