Omlet owsiany z twarożkiem

Omlet owsiany z twarożkiem

  • 00:10
  • 1 porcja
  • 459 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 jajka 
    • 3 łyżki otrębów owsianych
    • 1 łyżka otrębów pszennych
    • 100 g chudego sera białego
    • 150 g jogurtu naturalnego
    • 1 duży pomidor
    • szczypiorek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Oddziel białko od żółtka. Ubij białka na sztywno mikserem. Dodaj żółtko i otręby pszenne i owsiane, następnie delikatnie wymieszaj. Smaż omlet z obu stron na patelni teflonowej bez tłuszczu.

Pomidora drobno pokrój w kostkę i połącz z białym serkiem w osobnym naczyniu. Dodaj posiekany szczypiorek i wszystko zalej jogurtem naturalnym. Całość wymieszaj. Podawaj z usmażonym ciepłym omletem.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze