Omlet pomidorowo-chlebowy

Omlet pomidorowo-chlebowy

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g kromek pszennych 
    • 50 g pomidorów koktajlowych 
    • 2 cebule wiosenne 
    • 4 jajka 
    • 100 g sera typu feta 
    • 20 g masła
    • przyprawy: sól, pieprz czarny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Kromki chleba pokrój na kawałki. Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na pół. 

2

Rozgrzej na patelni masło i podsmaż skórki chleba na złoto. Dodaj pomidorki i wiosenną cebulkę – zielone części. Wszystko razem podsmaż i przypraw lekko solą i świeżo mielonym pieprzem. 

3

W misce rozbij jajka i dobrze ubij na puszystą pianę. Wlej na smażony chleb i pomidory. Zbieraj z zewnętrznych krawędzi masę jajeczną do środka, aby omlet był wyższy. 

4

Na omlecie rozkrusz ser feta i jak tylko spód dobrze się zetnie, to przewróć omlet na drugą stronę, aby również się zrumienił. Złóż omlet na pół i przełóż na półmisek. Przed podaniem posyp zielonym szczypiorekiem.


Komentarze