Omlet ziemniaczany z pieczarkami, szynką i ziołami

Omlet ziemniaczany z pieczarkami, szynką i ziołami

  • 00:35
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 5 ugotowanych ziemniaków
    • 3 - 4 jajka
    • 20 g masła
    • przyprawy: sól, pieprz

    Nadzienie:

    • 350 g pieczarek
    • 100 g posiekanej cebuli
    • 250 g wędzonki lub szynki wędzonej
    • ½ pęczka pietruszki
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 2 garście świeżej bazylii
    • 30 g masła
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Umyj i posiekaj zioła. Grzyby oczyść i pokrój w plastry, a szynkę pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść masło i na wolnym ogniu zeszklij na nim cebulę. Do cebuli dodaj grzyby i pokrojoną w kosteczkę szynkę. Posól i popieprz. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE  wszystko razem przez ok.  10 - 15 min na wolnym ogniu. W tym czasie obierz i ugotuj ziemniaki. Ugotowane ziemniaki przestudź.
Jajka roztrzep, dopraw solą oraz pieprzem. Na drugiej patelni usmaż pokrojone w plastry ziemniaki, zalej roztrzepanym jajkiem i na małym ogniu smaż do momentu, aż jajka zetną się. Przełóż omlet na talerz i wypełnij farszem wymieszanym z ziołami. Smacznego!


Komentarze