Opiekane pierogi z dipem szczypiorkowo-paprykowym

Opiekane pierogi z dipem szczypiorkowo-paprykowym

  • 00:30
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g Pierogów Zbójnickich Tesco
    • 200 ml kwaśnej śmietany
    • 150 g jogurtu greckiego
    • 1/2 papryki czerwonej
    • 1 szczypiorek
    • 1 ząbek czosnku
    • przyprawy: sól morska, pieprz czarny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Pierogi Zbójnickie Tesco wyjmij z opakowania na półmisek. Ponieważ są już przyprawione, wystarczy tylko polać je lekko oliwą, by się lepiej grillowały. Poukładaj pierogi na ruszcie lub grillowej tacce i wstaw do opiekania na średnim poziomie grilla. Dopilnuj, aby przypiekały się powoli. Jak tylko będą zrumienione, odwróć każdy pieróg na drugą stronę. 

W tym czasie przygotuj dip szczypiorkowo-paprykowy. Posiekaj drobno 1/2 pęczka szczypiorku. Paprykę pokrój na ćwiartki i wytnij nasiona. Następnie każdy kawałek pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Wszystkie warzywa wymieszaj w misce. W następnej kolejności dodaj jogurt i kwaśną śmietanę, a na koniec przypraw solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Dip dobrze wymieszaj. 

Pierogi ułóż na półmisku, a w środek wstaw dip szczypiorkowo-paprykowy. Całe danie posyp pozostałym szczypiorkiem.


Komentarze