Oponki bez sera

Oponki bez sera

  • 00:30
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g mąki
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 100 g cukru
    • 2 łyżki serka homogenizowanego
    • 8 łyżek oleju
    • 8 łyżek mleka
    • cukier puder do posypania
    • tłuszcz do smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, następnie cukier, mleko, olej i serek homogenizowany. Ze składników wyrób ciasto. Gdy będzie już gotowe, podsyp je mąką i rozwałkuj na grubość ok. 1,5 cm.
Szklanką powykrawaj duże krążki, a kieliszkiem w środku mały krążek.

W garnku rozgrzej olej i smaż w nim oponki z każdej strony na rumiano. Usmażone osącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Oponki polej lukrem i udekoruj cukrową posypką.


Komentarze

  • 2015-02-12 Kasia ze Smacznej Strony

    Razem z mlekiem i olejem.

  • 2015-02-11 ulka

    W ktorym momencie dodac serek homogenizowany?

  • 2015-02-10 Psota

    ciekawe jak będą smakowały? jutro się okaże