Orzechy w miodzie

Orzechy w miodzie

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g łuskanych orzechów włoskich
    • 200 ml płynnego miodu
    • 1 laska wanilii
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wanilię rozetnij wzdłuż na pół. Czubkiem noża wygarnij ziarenka wanilii i dodaj je do miodu. Orzechy ułóż w wyparzonych słoiczkach i zalej miodem z wanilią. Zakręć szczelnie słoiki.

Mały garnek wyłóż ściereczką i ustaw na niej słoiki z orzechami. Wlej wody do ¾ wysokości słoików. Zagotuj całość, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 20 minut. Wyciągnij orzechy z wody i wystudź. Przechowuj w lodówce.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze