Ostrygi w płatkach kukurydzianych na postumencie z roszponki

Ostrygi w płatkach kukurydzianych na postumencie z roszponki

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 20 ostryg
    • 1 jajko
    • 4 łyżki płatków kukurydzianych
    • 1 opakowanie roszponki
    • 2 łyżki oleju
    • 1 czubata łyżka masła
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Świeże ostrygi otwórz za pomocą specjalnego noża. Po otwarciu każdej z ostryg zostaw głębszą muszlę. Wyjmij mięso ostryg na miseczkę. Rozgnieć płatki kukurydziane. Mięso ostryg obtocz w jajku, a następnie w rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Smaż panierowane ostrygi przez około 2 – 3 min. Po usmażeniu posól każdą ostrygę i ułóż w pozostawionej wcześniej muszli. Na dużym talerzu lub półmisku wyłóż roszponkę, a następnie połóż na niej przygotowane ostrygi w muszlach.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze