Ostrygi z czosnkiem i zieloną pietruszką

Ostrygi z czosnkiem i zieloną pietruszką

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 20 ostryg
    • 2 łyżki masła
    • 3 ząbki czosnku
    • natka pietruszki
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na patelni rozgrzej masło. Świeże ostrygi otwórz za pomocą specjalnego noża do otwierania ostryg. Wodę z muszli wlej do miseczki, a mięso ostryg wyłóż na patelnię. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez ok. 1 min. Następnie wlej odlaną wcześniej wodę z małży i duś jeszcze przez 2 min. Pod koniec duszenia dodaj posiekaną natkę pietruszki.


Komentarze