Owoce z serkiem ricotta i lodami czekoladowymi

Owoce z serkiem ricotta i lodami czekoladowymi

  • 00:25
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​200 g sera ricotty
    • 100 ml śmietanki 36%
    • 4 gałki czekoladowych lodów
    • 1 szkl. czarnych porzeczek
    • 1 łyżeczka cukru pudru
    • 1 łyżeczka koniaku
    • świeże owoce do dekoracji
    • garść kruszonych orzechów włoskich
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Z sera ricotty łyżką do lodów zrób gałki. Przełóż je na papier do pieczenia i piecz w temp. 200° aż ser się lekko zarumieni. W tym czasie przygotuj bitą śmietanę: dobrze schłodzoną śmietanę ubij z 1 łyżką cukru pudru, dodaj koniak i wymieszaj. Następnie przykryj ją i schowaj do lodówki. Czarne porzeczki umyj, orzechy pokrusz. Do pucharków nałóż bitą śmietanę, dodaj porzeczki, czekoladowe gałki lodów oraz podpieczone kulki sera. Wierzch posyp orzechami. Podawaj od razu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze