Owsianka z sokiem malinowym i kanapki z dżemem

Owsianka z sokiem malinowym i kanapki z dżemem

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 l mleka
    • 40 g masła
    • 150 g płatków owsianych
    • 80 g chleba pszenno-żytniego
    • 50 ml syropu malinowego
    • 100 g dżemu malinowego nisko-słodzonego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Zagotuj mleko. Do gotującego się mleka wsyp płatki owsiane i na małym ogniu gotuj jeszcze przez ok. 5 minut. Co jakiś czas zamieszaj gotującą się owsiankę. W tym czasie przygotuj masło, chleb i dżem do kanapek (zrobisz je na bieżąco przy posiłku). Gotową owsiankę nałóż do miseczek. Przygotuj syrop malinowy do polewania w małym naczyniu i podaj razem z porcjami owsianki. Równocześnie podaj chleb, masło i dżem. Warto uzupełnić posiłek świeżym owocem, np. jabłkiem.


Komentarze