Ozorki w sosie karmelowym

Ozorki w sosie karmelowym

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 3 ozory
    • włoszczyzna
    • ziele angielskie
    • liść laurowy
    • cebula
    • czosnek
    • 1 szkl. cukru
    • 1/2 szkl. wody
    • masło
    • mąka
    • rodzynki
    • płatki migdałów
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ozory gotujemy z włoszczyzną, liściem, zielem, cebulą i czosnkiem do miękkości przez ok. 1 godzinę. Ugotowane ozory kroimy na kawałki.
Z masła i mąki robimy zasmażkę, podlewamy chłodnym wywarem z ozorów, wlewamy do ozorów.

Karmel: na patelni o grubym dnie sypiemy cukier, wlewamy wodę i na ostrym ogniu mieszamy, wlewamy do ozorów. Dodajemy rodzynki, migdały.


Komentarze