Pączki angielskie

Pączki angielskie

  • 00:10
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 i 1/2 szkl. mąki
    • 1 serek homogenizowany
    • 3 jaja
    • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1/2 szkl. cukru
    • 2 szklanki oleju
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jajka ubij razem z cukrem na puszystą masę, następnie dodaj serek i dobrze wymieszaj. Do masy powoli wsypuj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszaj.

W rondlu rozgrzej tłuszcz. W palcach pomoczonych wodą, formuj małe kuleczki i smaż po kilka razem z obu stron na złoty kolor. Pamiętaj, aby luźno pływały i nie stykały się w oleju.

Usmażone i osączone z nadmiary tłuszczu na papierowym ręczniku pączki posyp cukrem pudrem.


Komentarze