Pączki bananowe

Pączki bananowe

  • 00:40
  • 18 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 duży banan
    • 1 małe jajko
    • 1/2 szkl. mąki
    • 30 ml mleka
    • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1/4 łyżeczki sody
    • 1 łyżeczka cukru pudru
    • szczypta soli
    • olej do głębokiego smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Banana zmiksuj z mlekiem i jajkiem.

2

Dodaj suche składniki i dokładnie wymieszaj.

3

Na głębokiej patelni rozgrzej olej do 175°C. Przy pomocy dwóch łyżeczek nakładaj porcje ciasta na rozgrzany olej.

4

Smaż pączki na brązowy kolor z obu stron. Po usmażeniu posyp je lekko cukrem pudrem.


Komentarze