Paluszki rybne z sałatą i fasolką

Paluszki rybne z sałatą i fasolką

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 450 g mrożonych paluszków rybnych
    • 80 g sera żółtego
    • 250 g mieszanki sałat
    • 300 g mrożonej fasolki szparagowej
    • 4 bułki pełnoziarniste
    • 40 g oliwy z oliwek
    • ząbek czosnku
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na rozgrzaną teflonową patelnię wlej 20 g oliwy. Kiedy oliwa się rozgrzeje, usmaż na niej paluszki rybne. Fasolkę szparagową gotuj na parze PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA PARZE przez 10 minut. Ugotowaną fasolkę zmieszaj z pozostałą oliwą oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Posól do smaku. Zetrzyj ser żółty (do posypywania fasolki) i przygotuj bukiet sałat na półmisku. Wszystkie elementy posiłku podaj równocześnie z dodatkiem bułek pełnoziarnistych.


Komentarze