Paluszki surimi smażone w cieście

Paluszki surimi smażone w cieście

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 250 g opakowanie surimi
    • sok z ½ cytryny

    Ciasto:

    • 150 g mąki pszennej
    • 1 jajko
    • 170 ml mleka
    • ½ pęczka drobno posiekanej pietruszki
    • 2 łyżki oleju lub masła
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Opakowanie mrożonego surimi włóż do miski z zimną wodą. Poczekaj aż się rozmrożą ok. 1–2 h. Wyjmij z folii, skrop cytryną.

W misce wymieszaj mąkę, jajka i mleko na gładkie cisto, dopraw solą i pieprzem, wrzuć pół pęczka posiekanej pietruszki.
Roztop masło lub rozgrzej olej. Paluszki krabowe nadziewaj na widelec i dokładnie obtaczaj (zanurzaj) w cieście, ale uważaj, aby ciasto nie kapało z paluszków.
Smaż na oliwie lub maśle. Podawaj z sałatą. Dobre na zimno i na ciepło.


Komentarze