Paluszki z ciasta francuskiego

Paluszki z ciasta francuskiego

  • 00:25
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego
    • 1 jajko
    • 2 łyżki ziarenek suszonego chilli
    • kilka łyżek zielonego pesto
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Jajko ubij dokładnie. Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj ubitym jajkiem i posyp ziarenkami chilli. Następnie odwróć ciasto na drugą stronę, posmaruj jajkiem, a potem pesto, najlepiej za pomocą pędzla.

Arkusz ciasta pokrój na paski o szerokości ok. 2 cm. Paski skręć 2 razy wzdłuż osi i połóż na blasze wyłożonej pergaminem. Paluszki możesz też posypać makiem, solą, sezamem lub serem. Piecz przez ok. 10 min, aż ciasto leciutko się zarumieni w temp. 200°. Ostudź i podawaj.


Komentarze