Paluszki z mięsa mielonego

Paluszki z mięsa mielonego

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 700 g mięsa mielonego wieprzowego
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 jajko
    • przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do gyrosu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Mielone mięso dobrze wymieszaj z jajem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, 1 łyżeczką przyprawy do gyrosu, a także solą i pieprzem. Tak przygotowaną, dobrze wyrobioną masę formuj na długich wykałaczkach w podłużne kształty. Następnie smaż na grillu, obracając, przez około 15 min. Mięso możesz podawać z dipem czosnkowym.


Komentarze