Paluszkowe miotełki

Paluszkowe miotełki

  • 00:30
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g żółtego sera bardzo cienko krojonego
    • 30 słonych paluszków
    • 150 g jogurtu naturalnego
    • pęczek szczypiorku
    • 1/2 ogórka
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Każdy plasterek sera ponacinaj z dwóch stron w cienkie paseczki. 

2

Złóż plasterek na pół i owiń go wokół końca jednego słonego paluszka. Zwiąż powstałą serowa miotełkę szczypiorkiem. W ten sam sposób przygotuj pozostałe miotełki, aż do wyczerpania składników.

3

Pozostały po przygotowaniu miotełek szczypiorek posiekaj. Ogórka zetrzyj na tarce i wraz ze szczypiorkiem dodaj do jogurtu. Przypraw sos solą i pieprzem. Miotełki podaj wraz z dipem, który najlepiej przygotować tuż przed podaniem.


Komentarze

  • 2016-10-23 Magdalena B-P

    pomysłowe