Panga pieczona z warzywami

Panga pieczona z warzywami

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 filety z pangi
    • 1 szkl. włoszczyzny (może być mrożona)
    • 6 małych różyczek brokuła
    • 2 łyżki masła
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pangę przypraw z każdej strony solą, czarnym pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Folię aluminiową rozłóż w naczyniu żaroodpornym. Na niej połóż warstwę włoszczyzny, następnie filet pangi i łyżkę masła na każdą rybę, na końcu zawiń folię. Piecz w rozgrzanym do 180° piekarniku przez ok. 20 min. Pod koniec pieczenia przygotuj różyczki brokuła. Wrzuć je do osolonej wrzącej wody i blanszuj przez 8– 10 min. Jeżeli lubisz brokuły al dentePORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE skróć czas gotowania. Upieczoną pangę z włoszczyzną udekoruj brokułami i podawaj na gorąco.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze