Panga w cukinii

Panga w cukinii

  • 00:30
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 filety z pangi
    • 2 małe cukinia
    • 1 cebula
    • 1/2 szkl. mąki
    • 5 łyżek oliwy
    • sok z 1/2 cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz biały, pieprz czarny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Filety pangi pokrój na równe kawałki. Dopraw z każdej strony solą, białym pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Rybę obtocz w mące i smaż na rozgrzanej patelni na wolnym ogniu na 3 łyżkach oliwy, po ok. 6–8 min z obu stron.

Cebulę pokrój w cienkie plastry, a niedobraną cukinię w półplasterki. Warzywa duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE w garnku z resztą oliwy przez ok. 15 min – powinny być chrupiące. Na koniec dopraw szczyptą czarnego pieprzu. Rybę przełóż do garnka z cukinią i delikatnie wymieszaj. Pozostaw pod przykryciem ok. 5 min. Danie ułóż na talerzu à la ryba po grecku. Podawaj na gorąco lub na zimno.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze