Panga w marchewce

Panga w marchewce

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 filety pangi (mrożonej lub świeżej)
    • 4 duże marchewki
    • 3 woreczki ryżu (po 100 g)
    • 4 łyżki masła
    • koperek (świeży lub suszony)
    • pieprz i sól do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety pokroić w kostkę, marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Następnie rybę i marchewkę wrzucić do garnka, zalać niewielką ilością wody tak, aby delikatnie zakrywało składniki. Dodać sól, pieprz i łyżkę masła. Gotować do momentu, aż marchewka będzie miękka.

Ryż gotować według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany ryż wyłożyć na talerz i wymieszać z masłem (jeden woreczek jedna porcja, jedna łyżka masła). Przygotowaną rybę z marchewką wyłożyć na przygotowany ryż. Wszystko posypać koperkiem. Smacznego.


Komentarze