Panna cotta

Panna cotta

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 250 ml śmietanki 18-proc.
    • 250 ml mleka
    • 4 - 6 g żelatyny
    • laska wanilii
    • 30 - 40 g cukru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rozciąć wzdłuż laskę wanilii, wyskrobać ziarenka i razem z laską i cukrem dodać do mleka. Rozpuścić w mleku żelatynę. Przecedzić przez gęste sito, wanilię wyrzucić. Do mleka dodać śmietankę. Rozlać do foremek i ostudzić. Zastygnięte okroić dookoła brzegu, wstawić na chwilę dnem do wrzątku i wyłożyć do góry dnem. Podawać z sosem owocowym.


Komentarze