Panna cotta z owocami

Panna cotta z owocami

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 ml śmietanki 30%
    • 50 g cukru
    • 100 g malin
    • 200 g borówek amerykańskich
    • 100 g czerwonej porzeczki
    • laska cynamonu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Śmietankę wlej do rondelka. Dodaj cukier i cynamon w całości. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając aż cukier całkiem się rozpuści.

2

Do gorącej śmietanki dodaj namoczoną wcześniej w 20 ml zimnej wody żelatynę. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. W razie potrzeby podgrzej całość na niewielkim ogniu, uważając, żeby nie zagotować żelatyny. Gotową, ciepłą masę rozlej do słoiczków, wypełniając je mniej więcej do połowy.

3

Do zastygającej masy powkładaj umyte i wysuszone owoce. Resztę owoców po prostu wysyp na wierzch deseru. Deser podaj lekko schłodzony.

 


Komentarze