Papryczki nadziewane

Papryczki nadziewane

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 10 średnich żółtych papryk
    • 500 g mięsa mielonego wołowego
    • 250 g ryżu
    • 150 g pieczarek
    • 1 duża cebula
    • 1 duży pomidor
    • kukurydza
    • ser gouda
    • sól
    • pieprz
    • papryka słodka
    • oliwa z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ugotowany ryż wsypać do dużej miski, w której będą mieszane wszystkie produkty. Cebulę obrać, drobno pokroić i zarumienić na patelni z odrobiną tłuszczu. Do cebuli dorzucić pokrojone pieczarki, dodać odrobinę soli i pieprzu i podsmażyć, całość przełożyć do miski z ryżem.

Na oliwie podsmażyć mięso mielone i przełożyć do miski. Do wszystkiego dodać pokrojonego pomidora i kukurydzę; całość przeprawić solą pieprzem i papryką. Wszystkie składniki wymieszać.

Paprykę żółtą umyć i wyciąć od góry nasionka. Nafaszerować ją farszem, po czym położyć plasterek sera żółtego z góry. Papryczki ułożyć w naczyniu i dać do piekarnika nagrzanego do 190°C na 20 minut. Gotowe papryczki wyłożyć na talerz, można podawać z różnymi sosami.


Komentarze