Papryka biała nadziewana

Papryka biała nadziewana

  • 00:50
  • 3 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 600 g mięsa zmielonego drobiowego
    • 6 szt. papryki igołomskiej
    • ½ szklanki ryżu
    • kilka gałązek tymianku
    • 1 łyżka kefiru
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Paprykę umyj, odetnij szypułki wraz ze zgrubieniami, wyjmij pestki.

Przygotuj farsz do nadziewania: mięso mielone wymieszaj z ugotowanym ryżem, 2 łyżeczkami posiekanego, świeżego tymianku oraz papryką w proszku. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Napełnij farszem papryki. Ułóż je ciasno w garnku wycięciami do góry. Zalej papryki wodą tak, aby nie przykryć ich wierzchu. Do wody dodaj łyżeczkę cukru i soli. Gotuj do miękkości przez ok. 30 min.

Przed podaniem polej kefirem. Możesz udekorować świeżymi gałązkami tymianku.


Komentarze