Paprykowe bułeczki z mięsem mielonym

Paprykowe bułeczki z mięsem mielonym

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 op. ciasta francuskiego
    • 700 g mięsa mielonego
    • 1 papryka
    • 200 g zielonych oliwek
    • 1 papryka chilli
    • 2 duże jajka
    • przyprawy: mielona słodka papryka węgierska, sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Umyj paprykę i posiekaj ją w grubą kostkę. Paprykę chilli i zielone oliwki pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj mięso mielone, paprykę, paprykę chilli, oliwki, jajko oraz wszystkie przyprawy w misce. 

Rozwiń arkusze ciasta francuskiego i przekrój każdy na 4 równe części. Na środek każdego kawałka ciasta francuskiego nakładaj równą ilość mięsa z dodatkami. Zawiń krawędzie ciasta francuskiego, formując bułeczki tak, aby przykryć całe mięsne nadzienie. 

Posmaruj bułeczki roztrzepanym jajkiem i piecz w nagrzanym piekarniku, aż do uzyskania złotego koloru na wierzchu. Podawaj same lub z gęstą, kwaśną śmietaną.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze