Paróweczki w cieście francuskim

Paróweczki w cieście francuskim

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 parówki
    • 1 szt. ciasta francuskiego
    • 12 małych plastrów sera żółtego
    • keczup
    • przyprawy (ostra paryka, oregano, bazylia)
    • jajko surowe
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Każdą parówkę kroimy na trzy, a mrożone ciasto francuskie na 12 kwadratów. Keczup mieszamy z przyprawami i na każdy kwadrat ciasta nakładamy kleksa. Kawałki parówek zawijami w ser żółty, a następnie w kwadraty z ciasta. Całość smarujemy pędzelkiem zamoczonym w rozmąconym jajku. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku o tem. 200°C.


Komentarze