Parówki w cieście

Parówki w cieście

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    Ciasto naleśnikowe:

    • 1 szklanka mąki
    • 1 szklanka mleka
    • 1 szklanka wody
    • 1 jajko
    • odrobina soli

    Nadzienie (do wyboru z pieczarkami lub z parówką i serem):

    • parówki śląskie
    • 20 dag sera żółtego
    • ketchup

    Nadzienie z pieczarkami:

    • 70 dag pieczarek
    • 30 dag cebuli 20 dag żółtego sera
    • sól
    • pieprz
    • ketchup
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, wodę i wbić jajko. Dodać odrobinę soli i zmiksować na jednolitą masę. Na rozgrzaną dużą patelnie wlać odrobinę oleju, a następnie trochę ciasta naleśnikowego. Upiec naleśniki.

Kroimy parówki przez środek na pół. Układamy parówki na plasterek sera, następnie na naleśniki, polewamy ketchupem i zawijamy w rulonik. Naleśniki maczamy w ubitym jajku i robimy panierkę z bułki tartej. Kładziemy na uprzednio rozgrzanej patelni i smażymy aż panierka się zarumieni. Smacznego.


Komentarze