Parówkowa mumia

Parówkowa mumia

  • 00:30
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 8 parówek 
    • 1 op. ciasta francuskiego niemrożonego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Ciasto rozwiń na stolnicy. W razie potrzeby wyrównaj powierzchnię wałkiem.

2

Pokrój ciasto na cienkie (ok. 8 mm) paski.

3

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Usuń z parówek osłonki (jeżeli je mają). Parówki owijaj paskami ciasta niczym bandażem. Owinięte ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego piekarnika. Mumie są gotowe, kiedy ciasto spuchnie i nabierze złocistego koloru.
 


Komentarze

Podobne przepisy