Pascha

Pascha

  • 00:20
  • 8 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 1/2 kg sera białego
    • 5 żółtek
    • 100 g masła
    • 1 szkl. śmietany 18%
    • 100 g cukru pudru
    • 1 op. cukru waniliowego
    • po 1/2 szkl. orzechów i rodzynek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Orzechy połam, rodzynki dobrze umyj. Ser zmiel 2 razy, dodaj do niego żółtka, miękkie masło i śmietanę – całość dokładnie utrzyj. Masę przełóż do garnka i na małym ogniu, stale mieszając, podgrzewaj do zgęstnienia (ok. 15 min). Ciągle mieszając, połącz masę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Na koniec dodaj bakalie i całość wymieszaj. Masę przełóż na sitko wyłożone płócienną serwetką, poczekaj aż całkowicie ostygnie i wyciśnij z paschy nadmiar serwatki. Gotową zawiń w serwetkę i wstaw do lodówki do zastygnięcia na ok. 5 godz. Paschę podawaj dobrze schłodzoną.


Komentarze