Pascha błyskawiczna

Pascha błyskawiczna

  • 00:30
  • 5 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 300 g śmietankowego twarożku (niesolonego)
    • 1 żółtko
    • 6 suszonych moreli
    • 50 g drobnych rodzynek
    • 100 g orzechów laskowych
    • 50 g orzechów włoskich
    • 50 g cukru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Orzechy laskowe i włoskie upraż na suchej patelni i posiekaj. Rodzynki przelej wrzątkiem na sitku. Morele pokrój w drobną kostkę. Twarożek utrzyj z żółtkiem i cukrem. Kiedy powstanie puszysta masa, dodaj do niej przygotowane bakalie, wymieszaj i wstaw na godzinę do lodówki. Nakładaj łyżką porcje paschy na talerzyki.


Komentarze