Pasta jajeczna wykwintna

Pasta jajeczna wykwintna

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 5 jajek
    • 150 g sera pleśniowego
    • pęczek szczypiorku
    • 1,5 łyżki majonezu
    • 1,5 łyżki jogurtu naturalnego
    • uprażone pestki słonecznika lub dyni
    • pieprz, sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ugotować jajka na twardo. W głębokim talerzu rozgnieść widelcem ser pleśniowy i jajka. Dodać cienko pokrojony szczypiorek. Zrobić sos z majonezu, jogurtu, soli i pieprzu. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Pasta jest gotowa do smarowania, najlepiej smakuje ze świeżym, zdrowym chlebem żytnim. Dodatkowo kanapkę można posypać uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika i dyni.


Komentarze