Pasta kanapkowa z awokado

Pasta kanapkowa z awokado

  • 00:05
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 awokado
    • 20 g sera feta
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżka kolendry
    • 1 łyżka pietruszki
    • 5 czarnych oliwek
    • chleb tostowy
    • 1 łyżka cytryny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła i przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnym kierunku. Następnie wyjmij pestkę, obierz i pokrój. Oliwki pokrój w plastry. Owoc zmiksuj razem z serem feta, łyżką kolendry i pietruszki. Następnie dodaj wyciśnięty czosnek, cytrynę, oliwki. Dopraw pieprzem i solą, jeśli będzie potrzeba. Feta jest słona, więc pasta nie powinna potrzebować dodatkowo soli. Smaruj pastą ciepły chleb tostowy.


Komentarze