Pasta kanapkowa z sierpika

Pasta kanapkowa z sierpika

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 wędzony sierpik
    • 1/2 pęczka pietruszki
    • 1 cebula
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 mała łyżeczka soku z cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz grubo mielony
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso sierpika oddziel od ości i przełóż do miski. Cebulę obierz i umyj, pokrój w drobną kosteczkę. Pietruszkę drobno posiekaj. Cebulę i pietruszkę wymieszaj z mięsem ryby lekko rozcierając, następnie przypraw solą, pieprzem, dodaj oliwę i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gotową pastę nakładaj na chleb.


Komentarze